Vår historia

Nostalgiska tillbakablickar på marknader 

Vår vandring mot medeltiden började med att Margaretha och Leif skulle åka till Visby på medeltidsveckan 1998 och sydde kläder åt sig för att smälta in. Våren 1999 hade Annica sytt kläder till sig och sin familj och vi var på en medeltidsmarknad i Hedemora som besökare, där mötte vi ett gäng som skulle starta upp Grytnäs Medeltidsdagar i augusti samma år. De undrade om inte vi som hade kläder, hade nått att sälja så vi skulle kunna vara med på deras marknad. Vi svarade att vi kunde färga garn med svamp, det tyckte de lät bra så vi bestämde att vi skulle komma till Grytnäs. Den där första gången vi stod på marknad så färgade vi garn, sålde äpplen och sima. Sen har det rullat på och sortimentet har vuxit med linnekläder, smycken mm. 

Lite nyheter

08.03.2024

Nu har vi fyllt på med medeltidsmönster inför årets marknadssäsong.

Tänk att det gått så lång tid sedan starten, i början var det flera av hantverkarna som vi sålde åt som var med och jobbade i butiken en dag i veckan så vi kunde ha öppet tisdag till lördag men efter ett tag blev det bara jag och mamma.

Eftersom det inte blev nån julmarknad i Hantverksbyn i år så har vi beslutat att fram till 22 december har vi öppet torsdag och fredag 10 - 20.

Snart är det dags för höstens höjdpunkt Harmoniexpo, vi kommer att vara på samma plats som vanligt Hall AB på rad 4b.

Lite nyheter

10.08.2023

Det blev en konstig sommar, först var det så varmt att man knappt orkade tänka, sen blev det regnigt och kyligt, känns som höst fast det bara är 10 augusti.

Nu har vi hunnit varit på Formex en gång till och som ni ser på sidan så har det kommit in lite nyheter och fler är på väg närmare påsk får vi hem lite nytt godis. Vi håller på som bäst och planerar en hållbarhetsdag här i hantverksbyn, med dels loppis för privatpersoner, dels en del hantverkare/försäljare med hållbarhets...

Grytnäs

18.01.2018

Bilder från alla år i Grytnäs lite blandade år som synes på tält och människor.

Lekvattnet

18.01.2018

Lekvattnet i Värmland är en mysig liten marknad vi varit med på några gånger. Den är runt 20 maj, vissa år fantastiskt väder och strålande sol, vissa år hällregn men mysigt ändå.

2009

18.01.2018

2009 firade Leksandsmedeltidsmarknad 10 års jubileum med gästabud för alla knallar.

Tuna Ting

Södra Dalarnas medeltidsförening

Efter att ha arrangerat en egen medeltidsmarknad i Borlänge 2006, 2007 och 2008 så bildade vi tillsammans med en del försäljare som varit med på vår marknad och som vi träffat på andra marknader Södra dalarnas Medeltidsförening. De första 8 åren höll vi till på gammelgården i Borlänge men sommaren 2017 flyttade vi till Rommehedslägret där vi i år firar 10 års jubileum med att ha marknad i tre dagar.

Rätta Utrymmet För Din Titel